Vlaanderen gaat in op vraag van Trots op Oostende en investeert eindelijk mee in restauratie Thermae Palace

Trots op Oostende – de stadslijst van Open Vld, Groen, cd&v en onafhankelijken – is tevreden dat Vlaaanderen ingaat op haar vraag en eindelijk zal investeren in Thermae Palace. “Het monument is een baken voor Oostende, de kust en heel Vlaanderen. Logisch dat de Vlaamse regering middelen voorziet voor de renovatie van onze prachtige thermen” aldus Bart Tommelein.

De renovatie van Thermae Palace is een dossier dat al verschillende decennia aansleept. Deze legislatuur werd er eindelijk een oplossing gevonden. Stad Oostende vormde een consortium met Participatie Maatschappij Vlaanderen, het investeringsvehicel van de Vlaamse regering, en de huidige huurder, de nv Restotel van de familie Vanmoerkerke, met één doel voor ogen: Thermae Palace redden.

Eind juni vroeg burgemeester Bart Tommelein aan de minister-president van de toenmalige Vlaamse regering en aan de formateur van de nieuwe Vlaamse regering om binnen het consortium bijkomende middelen te voorzien voor de renovatie van Thermae Palace. Hij vroeg hen ook om duidelijkheid te scheppen over de mogelijk verhuis van Mu.ZEE. De officiële brief vanuit het stadsbestuur werd 24 juni verstuurd.

30 miljoen euro voor baken aan de kust en heel Vlaanderen

Begin augustus maakte Trots op Oostende de vraag nog concreter. “We gaven aan dat we niet bereid zijn om een omgevingsvergunning af te leveren voor een woonblok op de site. Daar was duidelijk geen draagvlak bij de Oostendenaars. We vroegen Vlaanderen om minstens 30 miljoen euro vrij te maken om het project rond te krijgen” aldus lijsttrekker en huidig burgemeester Bart Tommelein.

Trots vindt dat de volledige site geherwaardeerd moet worden. Een prachtig onthard en vergroend erfgoedpark, Thermae Palace in ere hersteld met Mu.ZEE als trekpleister en de ‘verlaning’ vanaf de Troonstraat tot aan de Koningsstraat. Dat is hun streefdoel.

“We zijn tevreden dat Vlaaanderen ingaat op onze vraag en eindelijk zal investeren in Thermae Palace. Het monument is een baken voor Oostende, de kust en heel Vlaanderen. Logisch dat de Vlaamse regering middelen voorziet voor de renovatie van onze prachtige thermen” besluit Bart Tommelein.