Hoofdverpleegkundige ouderenzorg AZ Oostende Annelore Maesen is onafhankelijk kandidaat voor Trots op Oostende

Als hoofdverpleegkundige psycho-geriatrie in AZ Oostende komt Annelore Maesen dagelijks in contact met de noden van de oudere inwoners van de stad. Vandaag werkt ze al actief mee aan het beleid via de stuurgroep ‘Oostende, dementievriendelijke stad’. Als onafhankelijke kandidate op de lijst van Trots op Oostende wil ze haar engagement verderzetten. “Ik wil meedenken over hoe we sneller én beter kunnen inspelen op de noden van de oudere bevolking, op de meest efficiënte manier. Als moeder van een tiener ben ik uiteraard ook bezig met het belang van gedegen onderwijs, gevarieerd sport en spelaanbod, cultuurmogelijkheden voor jongeren en ook veiligheid,” aldus Annelore.

Annelore Maesen is geboren en getogen in Middelkerke, ze komt uit een gezin van zes waar politiek met de paplepel werd ingegeven. Doorheen haar jeugd engageerde ze zich wekelijks in verschillende verengingen. Op politiek vlak namen vooral de broers aanvankelijk de fakkel over. Op jonge leeftijd begon Annelore haar eigen zaak met succes. Na een 10 jaar als zelfstandige voelde ze de behoefte aan verandering. Haar verlangen om dagelijks betekenisvol contact te hebben met mensen was voor haar van essentieel belang om gelukkig te zijn. Ze besloot daarom de overstap te maken naar de zachte sociale sector. In 2012 verhuisde ze naar Oostende, waar ze nu samenwoont met haar vijftienjarige dochter Merel.

De fusie van beide ziekenhuizen tot AZ Oostende is iets waar Annelore als hoofdverpleegkundige ouderenzorg steevast in gelooft. “Als ik kijk naar de toekomst van het zorglandschap in Vlaanderen dan was deze fusie nodig. Uiteraard zijn er soms nog een aantal hindernissen, maar dat is zo met elke fusie. Daar moeten we gewoon door. Het einddoel is het belangrijkste, want met AZ Oostende zijn we veel sterker om samen met alle Oostendse externe partners het zorglandschap te optimaliseren. Dat is broodnodig want er is een stijgende eenzaamheid bij ouderen, door samen te werken kunnen we signalen sneller en beter oppikken.”

Vanuit haar job heeft Annelore een grote affiniteit voor ouderenzorg. Ze werkt vandaag al actief mee aan het beleid via de stuurgroep ‘Oostende, dementievriendelijke stad’. Als onafhankelijke kandidate op de lijst van Trots op Oostende wil ze haar engagement verderzetten. “Ik wil meedenken over hoe we sneller én beter kunnen inspelen op de noden van de oudere bevolking, op de meest efficiënte manier. Daarnaast wil ik dementie meer op de kaart zetten zodat de taboes wegvallen en de eerste signalen beter opgepikt worden, dit in combinatie met een betere preventie. Als moeder van een tiener ben ik uiteraard ook bezig met het belang van gedegen onderwijs, gevarieerd sport en spelaanbod, cultuurmogelijkheden voor jongeren en ook veiligheid,” aldus Annelore.
Trots op Oostende is uiteraard zeer tevreden met de keuze van Annelore Maesen om de lijst te versterken. “De visie van Annelore op het vlak van ouderenzorg is zeer waardevol. Daarbij heeft ze niet enkel aandacht voor het medische aspect, maar ook voor het maatschappelijke, denk maar aan een samenwerking met de cultuurpartners om activiteiten beter af te stemmen op de ouderen. Ze durft ook vooruit te kijken, droomt van geïntegreerde zorg in het ziekenhuis waarbij er naast de klassieke behandelingen ook ruimte is voor complementaire zorg.”