Groen-kandidaat Haroun Minhas kiest voor Trots op Oostende

Oostendenaar Haroun Minhas kiest voor Groen, en zal bij de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober te vinden zijn op de lijst van Trots Op Oostende. Haroun is een bekend gezicht in Oostende, die naast zijn ervaring in het welzijnsveld ook als vrijwilliger en muzikant engagement opneemt in onze Stad. Van op welke plaats hij de lijst zal versterken zal door de Groen-leden bepaald worden op een ledenvergadering voor de zomer.

Haroun is 35 jaar en is geboren en getogen Oostendenaar. Hij houdt van koken, speelt muziek en woont samen met zijn vriendin Jolien in de Belle Epoquewijk. Hij heeft een diploma psychologie op zak en schoolt zich momenteel bij in IT. “Oostende is voor mij een stad waar iedereen, ongeacht achtergrond of sociale status, de kans moet krijgen om te floreren. Toegang tot kwalitatief onderwijs, gezondheidszorg en eerlijke kansen voor iedereen zijn geen privileges, maar fundamentele rechten. Het programma van Groen legt een sterke nadruk op deze sociale pijlers, daarom wil ik me engageren en zo mijn schouders onder dit project zetten,” zegt Haroun.

Vanuit zijn eigen verhaal maar ook de jaren ervaring in de sociale sector is Haroun doordrongen van de kracht van een gemeenschap, dit wil hij in zijn politiek engagement vertalen. Hij vervolgt: “Mijn ouders hebben keihard gewerkt om ons alle kansen te geven. Ik leerde van hen het belang van een respectvolle basishouding. Dat heeft me in de richting van het sociaal werk gestuurd, waar ik zowel met nieuwkomers, jongeren met uitdagingen en in het algemeen met mensen op zoek naar hun plek in onze samenleving heb gewerkt. Dat heeft mijn ogen geopend: ongeacht onze achtergrond streven we allemaal naar hetzelfde, verbinding maken met anderen op een plek waar we welkom zijn. Oostende kan zo’n plek zijn, en de stappen die de afgelopen jaren in die richting werden gezet door het stadsbestuur vormen een sterke basis om de volgende 6 jaar aan verder te werken.”

Haroun zal in oktober als groene kandidaat terug te vinden zijn op de lijst van Trots op Oostende en is fan van het project. “Conflicten worden vaak uitvergroot waardoor mensen zich afkeren van politiek. Samenwerken vraagt dat je verschillen in visie en benaderingen niet uit de weg gaat, maar ze deel maakt van een oplossing. Dat vermogen tot samenwerking wil ik absoluut mee uitdragen en Trots op Oostende belichaamt die visie helemaal. De huidige coalitie staat open voor verschillende perspectieven, maar deelt een droom voor de stad en haar inwoners. Ik hoop dat ik door dit engagement op te nemen ook mijn stempel kan drukken en het verschil kan maken in mijn stad, ik zie het alvast helemaal zitten.” aldus nog Haroun.

Groen-trekker Natacha Waldmann: “We zijn erg blij met iemand als Haroun aan boord. Niet alleen heeft hij een erg verfrissende kijk op politiek en de samenleving, maar hij slaagt er ook in om die enthousiast over te brengen op een pak mensen. Hij is een absolute meerwaarde voor ons team, ik kijk alvast uit naar wat hij nog in petto heeft en ben enorm blij met deze versterking voor onze lijst.”

De precieze plaats die Haroun zal innemen op de lijst is nog niet bekend, maar zal door de leden van Groen worden bepaald in de eerstkomende weken.