Murielle Scherre van la Fille d’O kiest als Groen-kandidaat voor Trots op Oostende

Murielle Scherre, zaakvoerder en ontwerper van lingeriemerk la fille d’O, zal in oktober terug te vinden zijn als kandidaat op de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen voor Trots op Oostende. Ze engageert zich als Groen-kandidaat voor het stadsproject, en wil vooral de aandacht vestigen op de meerwaarde van lokaal en duurzaam ondernemerschap. “Ik verbind mensen al 20 jaar door innovatief te ondernemen, ik geloof erin dat die kennis ook in Oostende kan bijdragen tot een verder versterken van de positieve wind in de stad.” Aldus Murielle.

Murielle Scherre (46) is al 20 jaar een duivel-doet-al, vooral bekend omwille van haar innovatieve ontwerpen en fotografie. Met la fille d’O stampte ze in 2003 een eigen lingerie merk uit de grond dat volledig in Belgïe is geproduceerd. Daarmee voorziet ze zelfs de groten der aarde, van Michele Obama tot Lady Gaga, van avant-garde designerlingerie. “la fille d’O is zoveel meer dan een lingeriemerk, het is een levenswijze. Ik merk dat er door de jaren heen rond het gedachtengoed van la fille d’O een echte community is ontstaan, waarbij inclusiviteit en verbinding als begrippen centraal staan. Dat is mijn leidraad geworden.” Zegt Murielle.

Murielle wordt enorm geïnspireerd door de verhalen achter mensen, die geven haar richting bij het ontwerpen en het ontwikkelen van haar onderneming. Ze heeft sinds de start een duidelijke keuze gemaakt voor innovatie, een propere, lokale productie en eerlijke handel. Dit vanuit de overtuiging dat de samenleving een andere kant op moet: weg van het gewetenloos streven naar winst en daarbij alle gevoel voor ethiek naast zich neer leggend. Doorheen de jaren heeft ze de maatschappij zien veranderen, en gebruikte ze ook haar kanalen om mensen te bereiken met haar inclusieve verhaal.

Murielle: “Mensen maar ook de media leggen steeds meer de nadruk op verschillen en conflict, terwijl ik die verschillen niet als negatief maar net als iets verrijkends ervaar. Ze maken ons uniek. Ik streef naar een samenleving waarin die eigen-aardige kenmerken vooral samengebracht kunnen worden, en zo het geheel versterken.”

Murielle woont sinds 2009 in Oostende, en de keuze om zich politiek te engageren was bijna een vanzelfsprekendheid. “Als ondernemer hoor je soms dat kleur bekennen gevoelig ligt, maar alles wat ik doe als ondernemer is politiek. In ons huidige (politieke) klimaat vind ik het noodzakelijk mijn stem te laten horen, ook al is het ongebruikelijk dat ondernemers of merken zich politiek uitspreken. Ik kan niet lijdzaam toekijken hoe de wereld zich uit elkaar laat drijven door clickbait. Na 20 jaar innovatief, duurzaam en lokaal ondernemerschap te promoten ben ik klaar om die ervaring voor Oostende in te zetten, want een gezond lokaal economisch weefsel is er een dat mensen verbindt. De keuze voor Groen ligt voor mij voor de hand, de partij staat voor dezelfde waarden als diegene die ik in mijn leven vooropstel.”

“Trots op Oostende spreekt me als stadsproject erg aan. Samenwerken, de handen in elkaar slaan over partijen heen, voor een gezamenlijke droom, dat is wat politiek moet zijn. Dat is ook de reden dat ik mijn schouders onder deze lijst wil zetten als kandidaat. Ik kijk ernaar uit om Oostende nog mooier en inclusiever te maken.” aldus nog Murielle.