Oostende is machtig, mysterieus, schoon en eigenwijs. Oostende, dat is Rock ’n Roll, energie en genieten. Oostende is uniek in elk opzicht en daar zijn we ‘Trots’ op.
Trots op Oostende, dat zijn de 41 kandidaten die we vandaag aan u voorstellen. Sommigen een tikkeltje mysterieus, anderen een beetje eigenwijs maar allemaal met een heel schoon kantje. Sommigen een tikkeltje Rock’n Roll, allemaal vol energie.
Het team van Trots op Oostende bestaat uit liberalen, groenen, christen democraten én onafhankelijken die positief naar de toekomst kijken. We hebben de voorbije periode als team samengewerkt in het belang van onze stad en haar inwoners. Er zijn zoveel mooie dingen gebeurd de laatste jaren. Dat werk willen we graag verder zetten.
Trots op Oostende bindt de strijd aan met verzuring en negativiteit. Oostende is een fantastische stad om te wonen, te werken en te ontspannen. De afgelopen jaren hebben we met veel enthousiasme aan onze stad gebouwd. Er zijn maar liefst 62 nieuwe fietsstraten, schoolomgevingen werden veiliger en we installeerden meer dan 650 nieuwe fietsnietjes in onze stad. Met mobiele signalisatie is de mobiliteitsdruk op het stadscentrum verminderd. We hebben grote stappen vooruit gezet met paas- en zomerscholen, praattafels voor volwassenen, het Plan Samenleven én voor het eerste een armoedebestrijdingsplan, dat we graag verder willen uitbreiden. We zijn niet blind voor de uitdagingen, maar we zoeken wel op een positieve en constructieve manier naar oplossingen. Zodat we allemaal Trots kunnen zijn op onze stad.
Vandaag stellen we onze kandidaten voor, ons volledige programma lichten we toe bij de aftrap van de campagne. De gemiddelde leeftijd is 46 jaar. Onze jongste kandidaat, Anouk Vandeput, is vandaag nog 17 jaar, maar zal er 18 zijn op 13 oktober. Ons oudersdomsdeken, Herman Lodewyckx, heeft 72 jaar ervaring op de teller. Een folder waarbij we alle kandidaten voorstellen zal binnenkort in elke Oostendse brievenbus vallen waarna we ook opnieuw bij de Oostendenaars langsgaan.
De kandidaten
De lijst wordt getrokken door de drie lijsttrekkers: Bart Tommelein, Burgemeester van de stad, Natacha Waldmann, Schepen van welzijn en Bart Plasschaert, Schepen van vrije tijd. Daarna volgen schepenen Hina Bhatti, Kurt Claeys en Silke Beirens. Op de zevende plaats vind je Haroun Minhas die in het professionele leven software developer is en muzikant, gevolgd door Charlotte De Backer, fractieleider voor Open Vld en politiek medewerker. Alan Van Laer is projectmedewerker van Woonsprong en gemeenteraadslid voor Open Vld. De top tien wordt vervolledigd door Kato Hoogstoel, kabinetsmedewerker voor cd&v en actief in de Chiro. Op plaats elf vind je Kevin Riciolini terug, één van de uitbaters van Mommy’s Bastards. Na hem komen de liberale gemeenteraadsleden Arianne Jonckheere – eventcoördinator bij ILVO – en Gianni Cornette, eigenaar van het Vispaleis in Oostende en Bredene. De eerste kolom wordt afgesloten door Domien Van Loock, de eigenaar van café De Pelikaan.
De tweede kolom wordt getrokken door Farhat Major, masterstudente in de EU-studies. Na haar staat Murielle Scherre, zaakvoerder van het bekende lingeriemerk La Fille d’O en fotograaf. Provincieraadslid voor Groen, Herman Lodewyckx, volgt daarna. Nadia Kozem staat op de achtiende plaats en is ppbouwwerker Buurten en Wijken, vrijwilliger bij Antenne en FMDO, ze staat met haar voeten in het middenveld. Daarna volgt Yves Dekeyser, vandaag is hij postbediende en vakbondsafgevaardigde maar hij is ook gekend als oud-cafébaas van ‘The Switch’. Het lijstje groene kandidaten wordt afgesloten met studente Anouk Vandeput. Op plaats eenentwintig staat liberaal gemeenteraadslid Nathalie Vervaecke, gevolgd door twee liberale leden van het Bijzonder Comité Sociale Dienst: Niek Calcoen en Marianne Aspeslagh. Axel Ryckaerts is student HR en laat zich niet tegenhouden door zijn beperking, je vindt hem terug op de vijventwintigste plaats. Dierenarts Maya Herman steunt de lijst omdat ze graag nog meer aandacht wil voor dierenwelzijn. Het blokje liberale kandidaten wordt afgesloten door zelfstandig vertaler Bashir Ahmad Arash. Bram Keirsebilck sluit de tweede kolom af als onafhankelijk kandidaat, hij is gekend als PR- en Communicatiemanager van KV Oostende en heeft mee gewerkt aan het nieuwe project met Diksmuide.
De laatste kolom wordt getrokken door cd&v voorzitter Lode Lancksweert, in het dagelijkse leven strategie manager. Gemeenteraadslid en directeur netwerk bij de Christelijke Mutualiteit, An Casteleyn, trekt mee de kolom. Na haar komt Tuur Fouquet, actief bij de KSA en werkzaam bij Blue Bridge. Leerkacht in het Sint-Andreas, Scarlett Opstaele vervolledigt het blokje christendemocraten samen met Geert Meesschaert. Geert is bedrijfsleider van een outplacementkantoor en beter gekend als voorzitter van het woonzorgcentrum Sint-Monica. Op plaatsen vierendertig en vijvendertig staan twee liberale, jonge vrouwen. Margot Lamote was leerkracht in het secundair onderwijs maar momenteel werkzaam op de liberale kabinetten. Victoire Desmet is advocaat met bijzondere aandacht voor strafrecht, familierecht, burgerlijk recht en aansprakelijkheidsrecht. Na hen volgen een aantal onafhankelijke kandiaten met dr. Steven Van Avermaet op kop. Hij is gekend als arts-specialist en diensthoofd gastro-enterologie, de maag-, darm- en leverziekten. Daarnaast is hij ook voorzitter van de medische raad van AZ Oostende Serruys. Met hoofdverpleegkundige ouderenzorg, Annelore Maesen, komt er nog bijkomende versterking vanuit AZ Oostende. Trots op Oostende laat het ziekenhuis niet los. Vanop plaats achtendertig ondersteunt Anneleen Fransen de lijst, ze is oprichtster van Boven de Wolken en wil een Troostbeleid uitwerken voor de stad. De onafhankelijke kandidaten worden afgesloten door Luc Mangodt, eigenaar van optiek B&M en voorzitter van het Centrum Management Oostende, voor hem ligt de focus op de toegankelijkheid van het centrum. Daarna komt het lijstduwersduo Danick Minne, commercieel manager, en gemeenteraadsvoorzitter Wouter De Vriendt.
Alle 41 heel uniek maar bovenal Trots op ons mooi Oostende.