Alle liberale mandatarissen zijn opnieuw kandidaat bij de gemeenteraadsverkiezingen

In het kader van de gemeenteraadsverkiezingen in oktober hebben alle liberale mandatarissen besloten dat zij zich opnieuw verkiesbaar zullen stellen op de lijst van Trots op Oostende. Dit is het gemeenschappelijk project van Oostendse liberalen, groenen, christendemocraten en onafhankelijken. “Dit team is een mix van jong geweld en ervaring. Het spreekt voor zich dat ik enorm tevreden ben dat mijn team zich opnieuw wil inzetten voor de Oostendenaar. Stuk voor stuk zijn het mensen met een engagement voor onze mooie stad,” aldus lijsttrekker Bart Tommelein. 

De Oostendse liberalen zijn de leidende fractie in het huidige bestuur en onder hun impuls is er de afgelopen legislatuur heel wat verandert. De politie kreeg een forse verhoging van hun budget, daardoor konden ze maar liefst 24 extra politiemensen aanwerven, bodycams aanschaffen en inzetten op moderne technologie om cybercriminaliteit aan te pakken. Ook de strandpolitie werd eindelijk opgestart. Er werd sterk ingezet op netheid met een strenge aanpak voor wie zich niet aan de regels houdt. Verkeersveiligheid was één van de speerpunten met meer fietsstraten, actieplannen voor veilige schoolomgevingen én een mobiliteitsplan voor het centrum.

Voor de liberalen is het belangrijk dat Oostendenaren op een correcte manier geholpen worden door de diensten. O-punt is het centraal meldpunt voor alle meldingen, klachten, ideeën en complimentjes. Daarnaast heeft de stad ondertussen ook een onafhankelijke ombudsdienst die klachten opvolgt.

Dit elan wil Trots op Oostende graag verderzetten, net als alle Oostendse liberalen. Het was al eerder bekend dat burgemeester Bart Tommelein en schepenen Kurt Claeys en Hina Bhatti kandidaat waren. Maar ook alle huidige mandatarissen willen hun schouders onder dit vernieuwend project. Het gaat dan om fractieleider Charlotte De Backer, gemeenteraadsleden Danick Minne, Alan Van Laer, Nathalie Vervaecke, Gianni Cornette en Arianne Jonckheere. Ook de leden van het Bijzonder Comité van de Sociale Dienst, Marianne Aspeslagh en Niek Calcoen zijn opnieuw kandidaat op 13 oktober.