Axel Ryckaerts is liberale kandidaat voor Trots op Oostende

Axel Ryckaerts is al vier jaar actief lid van de Oostendse liberalen. Hij is bijzonder geëngageerd in onze stad en maatschappij. “Axel is iemand die niet toelaat dat zijn motorische beperking hem beperkt in het leven. Zijn vastberadenheid werpt zijn vruchten af, een uitverkocht evenement ten voordele van G-sport waarmee hij iedereen verenigt. Ik ben dan ook enorm trots dat iemand met zijn capaciteiten als liberale kandidaat op de lijst van Trots op Oostende wil komen,” aldus lijsttrekker Bart Tommelein.

Axel Ryckaerts werd geboren met zuurstoftekort, wat resulteerde in een motorische beperking. “Ik wil het zelf geen beperking noemen, omdat ik mentaal hetzelfde ben als iedereen,” stelt Axel Ryckaerts. Hij is al vier jaar actief bij Open Vld Oostende, waar hij verantwoordelijk is voor de werkgroep activiteiten. Op nationaal niveau is hij ook bestuurslid bij Jong VLD.

Na jarenlang zelf gevoetbald te hebben bij de Voetbalkraks van Club Brugge, geeft hij er nu training. In Oostende is hij ondervoorzitter van het 11-juli comité en is hij lid van de commissie voor Personen met een Beperking. “Ik heb natuurlijk bijzondere aandacht voor mensen met een beperking. Met mijn benefiet ‘Sport voor Iedereen’ wil ik meer mensen met een beperking de kans geven om sport uit te oefenen. Dit engagement wil ik vanaf de lijst ook verderzetten. Ik wil samen met het hele team verder bouwen aan een stad waar iedereen zich thuis voelt, kansen krijgt en ze ook grijpt,” aldus Axel Ryckaerts.

Lijsttrekker Bart Tommelein is uiteraard zeer tevreden met de versterking van Axel als kandidaat op de lijst van Trots op Oostende. “Axel is iemand die niet toelaat dat zijn motorische beperking hem beperkt in het leven. Zijn vastberadenheid werpt zijn vruchten af, een uitverkocht evenement ten voordele van G-sporten waar hij iedereen verenigt, enz. Ik ben dan ook enorm trots dat iemand met zijn capaciteiten als liberale kandidaat op de lijst van Trots op Oostende wil komen.”