Dokter Steven Van Avermaet sluit zich aan bij ‘Trots op Oostende’

Dokter Steven Van Avermaet zal mee zijn schouders zetten onder het project ‘Trots op Oostende’. Als voorzitter van de medische raad van AZ Oostende Serruys staat hij honderd procent achter de keuze voor één Oostends ziekenhuis. “We hebben de afgelopen jaren heel wat gerealiseerd met het nieuwe ziekenhuis en grote stappen gezet. Een eengemaakt ziekenhuis was echt nodig om de Oostendse patiënten de nodige zorg te kunnen bieden in eigen regio. Ik geloof in het team van Trots op Oostende onder leiding van burgemeester Bart Tommelein en sluit me er graag bij aan” aldus dokter Steven Van Avermaet.

In 1992 startte Steven Van Avermaet als arts in het toenmalig Henri Serruys ziekenhuis. Hij zetelde al snel in de medische raad. Vandaag is hij arts-specialist en diensthoofd gastro-enterologie, ook wel gekend als de maag-, darm- en leverziekten. Ondertussen is hij ook voorzitter van de medische raad van het AZ Oostende campus Serruys.

Met meer dan twintig jaar ervaring op de teller in het Oostends ziekenhuislandschap is dokter Steven Van Avermaet een vaste waarde. Ook bij de samenwerking met AZ Sint-Jan Brugge was hij betrokken. Voor hem is het duidelijk, de twee Oostendse ziekenhuizen hadden geen toekomst zonder elkaar. De handen moesten in elkaar worden geslagen. “Er was geen alternatief, Henri Serruys en AZ Damiaan moesten zich verenigen ten voordele van de Oostendse patiënten. Ik weiger mee te gaan in het negatief discours dat vandaag gevoerd wordt. In de eerste plaats voor alle medewerkers die hier zij-aan-zij al heel wat gerealiseerd hebben. We mogen best trots zijn op de stappen die reeds gezet zijn.”

Uiteraard is dokter Van Avermaet niet blind voor de uitdagingen die er zijn. “Het is normaal dat bij een fusie een aantal zaken niet meteen zo vlot lopen als gehoopt. Ook voor de fusie waren er al een aantal moeilijkheden. Het is belangrijk dat we de zaken benoemen en oplossingen zoeken. In ons ziekenhuis werken medewerkers élke dag keihard om onze patiënten de beste zorg te geven. Ik geloof in dit team, maar ook in het team van burgemeester Bart Tommelein. Daarom wil ik mee mijn schouders zetten onder ‘Trots op Oostende’. Met het oog op een nog beter gezondheidsbeleid in onze stad, inclusief een preventief luik.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *