Uitbater Domien Van Loock van café De Pelikaan kiest voor Trots op Oostende

Domien Van Loock die sinds vorig jaar café De Pélikaan uitbaat zal als onafhankelijke kandidaat op de lijst van Trots op Oostende staan. “Als inwoner en lokale ondernemer merk ik dat de stad Oostende de afgelopen jaren er sterk op vooruit is gegaan. Ik wil me dan ook engageren om samen met het team van Trots op Oostende met een open blik te kijken naar de toekomst en mee te denken over de uitdagingen in onze stad,” aldus Domien Van Loock

Café De Pelikaan is een icoon in Oostende. Je vindt het café achter De Grote Post, op de hoek van de Witte Nonnenstraat en de Aartshertoginnnestraat. Al iets langer dan een jaar staat Domien Van Loock er achter de toog, samen met zijn partner Vicky. Als nieuwe uitbater zorgde hij voor de nodige renovatiewerken aan het beschermde pand maar de ziel en de charme van het café bleven behouden, mét bijhorende vogelpikclub, een spaarkas en quizavonden.

Domien zag de afgelopen jaren de stad erop vooruitgaan. “Ik wil me engageren om van Oostende een nog betere plek te maken om te leven, te wonen en te ondernemen. Als kandidaat wil ik graag focussen op ondernemen, met speciale aandacht voor de horeca, maar ook op veilig uitgaan in de stad. We moeten uitgaan meer inclusief maken. Uiteraard heb ik ook interesse in cultuur en evenementen gezien dat aansluit op mijn job. Er zijn de afgelopen jaren ook wat stappen gezet om de mobiliteit en bereikbaarheid van de stad te verbeteren, ook hier wil ik graag mijn steentje aan bijdragen.”

Lijsttrekker Bart Tommelein is opgetogen met de versterking van Domien. “Als cafébaas komt Domien met inwoners van onze stad in contact maar ook met heel wat bezoekers. Hij weet wat er leeft en dat is belangrijk om de vinger aan de pols te houden. Ik kijk uit naar onze samenwerking.”