KVO-woordvoerder Bram Keirsebilck komt op als onafhankelijke kandidaat voor Trots op Oostende

Bram Keirsebilck, pers- en communicatiemanager van voetbalclub KV Oostende, zal als onafhankelijke kandidaat op de lijst van Trots op Oostende staan.

“Ik vind het eerst en vooral belangrijk dat ik als onafhankelijke kan opkomen,” aldus Bram. “Ik wil mezelf niet aan één partijkleur verbinden. Een ideaal beleid bestaat uit verscheidene ideeën en visies die elkaar ergens in het midden vinden. Ik zie mezelf dan ook eerder als een centrumfiguur die vooral trots is op zijn eigen stad en wil meedenken over hoe we hier nog stappen kunnen zetten. Ik denk dan bijvoorbeeld aan onderwerpen zoals mobiliteit, netheid, veiligheid, samenhorigheid en sportbeleving. En van in mijn job ken ik het cruciale belang van communicatie en betrokkenheid. Wees transparant in wat je doet en betrek je stakeholders bij je beslissingen. In het voetbal zijn dat de fans en sponsors, in de politiek zijn dat de inwoners. Luister naar de mensen en communiceer met hen. Alleen zo voelen ze zich betrokken. Dat aspect wordt nog te vaak vergeten.”
Bram Keirsebilck is al meer dan tien jaar aan de slag als pers- en communicatiemanager bij KV Oostende en heeft er dus al heel wat watertjes doorzwommen. Daarvoor was hij er ook jeugdspeler en supporter. “Ik ben opgegroeid op Mariakerke, op een boogscheut van het stadion. In mijn job bij KV Oostende probeer ik altijd om de authentieke Oostendse identiteit te behouden en te versterken én ook aandacht te hebben voor het sociaal-maatschappelijke aspect. KVO is voor mij namelijk zoveel meer dan de A-kern. Denk maar aan de 600 jeugdspelers, de G-ploeg, een veteranenploeg en de talloze lokale sociale projecten die we ondersteunen. Kortom, het is een sociaal bindweefsel en een representatie van de stad. Die visie wil ik nu ook graag doortrekken naar mijn kandidatuur. De naam ‘Trots op Oostende’ vind ik toepasselijk want ik vind dat Oostendenaars in het algemeen wat trotser mogen zijn op hun stad. Ruimte voor verbetering is er altijd, maar ik denk dat veel steden ons mogen benijden. Oostende was in een recent verleden vooral nog bekend als zomerbadstad, maar nu bruist het er het hele jaar door. We moeten daarop blijven inzetten zonder het authentieke, rebelse karakter van de stad uit het oog te verliezen. Ik hoop daaraan mijn steentje te kunnen bijdragen. Ik ben er klaar voor.”