Trots op Oostende lanceert logo en krijgt een gezicht

In Oostende trekken liberalen, groenen en christendemocraten naar de kiezer onder de naam Trots op Oostende. In de kerstvakantie trekt het team naar de Oostendenaar toe, met huisbezoeken en een folder waarin ze zich voorstellen. Vanaf februari organiseren ze ook ‘Luisteren in de wijk’, waarbij buurtbewoners in kleine groepjes zullen kunnen nadenken over de toekomst van hun wijk.

Trots op Oostende krijgt een gezicht. Het nieuwe logo is er en ook de rest van het team krijgt stilaan vorm. Dat huidig burgemeester Bart Tommelein de lijst trekt – gevolgd door schepenen Natacha Waldmann en Bart Plasschaert – was reeds gekend. Voor de Oostendse liberalen zullen schepenen Hina Bhatti en Kurt Claeys de lijst versterken, gevolgd door schepen Silke Beirens van Groen. Ook de lijstduwersplaatsen zijn gekend. Wouter De Vriendt, een vertrouwd gezicht in de politiek, duwt de lijst met op de voorlaatste plaats Danick Minne en voor hem An Casteleyn.

“Dit is slechts het begin,” benadrukt Bart Tommelein. “Uiteraard zal het team de komende weken nog uitgebreid worden om ervoor te zorgen dat de Oostendse bevolking goed vertegenwoordigd is. Ondertussen zitten we niet stil, we willen ons nieuw project voorstellen aan de Oostendenaar. Vanaf de kerstvakantie gaan we op huisbezoek met onze folder. We komen langs om te luisteren naar de mensen, om hun voorstellen te horen. Wie niet thuis is kan deze ook altijd bezorgen.”

Trots op Oostende wil niet eenmalig langsgaan in de wijken. Daarom lanceren ze vanaf februari ‘Luisteren in de wijken’. Buurtbewoners worden uitgenodigd om in kleine groepjes ideeën uit te wisselen en te brainstormen over de toekomst van hun wijk.

Er zal niet enkel wijkgebonden gewerkt worden. Met ‘Zie je mee?’ zullen er verschillende thema-avonden worden gehouden. Op 1 februari om 19u komt voormalig Vlaams Bouwmeester Leo Van Broeck spreken over de toekomst van wonen in de stad Oostende. ‘Zie je mee?’ zal plaatsvinden in het Royal Astrid Hotel – Wellingtonstraat 15.