Dierenarts Maya Herman zet haar liberale schouders onder Trots op Oostende

Maya Herman zet als dierenarts de noden van dieren altijd op de eerste plaats, daar staat ze voor gekend. Ze helpt dan ook dieren van eigenaars die het minder breed hebben en heeft een eigen spoeddienst waar baasjes altijd terecht kunnen. “De laatste jaren is er in Oostende heel wat gerealiseerd voor de dieren, we hebben niet alleen het asiel, maar ook een vogelopvangcentrum, een kattencafé, dierenartsen die zich inzetten. Voor al deze actoren wil ik mij als liberale kandidaat inzetten om bijkomend nog een aantal zaken te verbeteren,” aldus Maya Herman.

De afgelopen legislatuur zijn er heel wat stappen vooruit gezet op vlak van dierenwelzijn. Er lopen niet langer pony’s rond op de kermis, er is geen wekelijks vuurwerk in de zomer, paardenkoetsen rijden niet uit als het te warm is, er is een beleid voor de zeehonden met een aparte afsluiting en honden moeten aan de leiband, honden zijn nu ook toegelaten op de begraafplaats. Recent besliste de gemeenteraad ook dat je kan begraven worden met je huisdier, …

“Ik heb gekozen om de lijst van Trots op Oostende te ondersteunen omdat dit voor mij een positief verhaal is voor Oostende. Ik voel me ook het dichtst betrokken bij het lokale niveau, hier kan ik stenen verleggen in de rivier. Zo zou ik bijvoorbeeld graag hebben dat er een duidelijker beleid is rond het uitlezen van de chip van gevonden katten die overleden zijn. Dat elk baasje op de hoogte wordt gebracht. Ik denk ook aan een soort pamperbank voor dierenvoeding en accessoires, zodat wie bepaalde dingen niet meer nodig heeft ze kan schenken en ze terecht komen bij wie het nodig heeft. Het is belangrijk dat kinderen ook geïnformeerd worden over dierenleed, niet alleen van huisdieren maar ook van dieren in de natuur. We hebben in Oostende een strooiweide voor dieren, waarom zou er in de toekomst geen échte dierenbegraafplaats kunnen komen?”

Oostende telt heel wat partners die zich inzetten voor dierenwelzijn. Maya wil deze graag versterken en laten samenwerken. “Want we hebben allemaal het doel, we zetten allemaal het belang van de dieren voorop.”

Maya Herman heeft samen met haar partner twee prachtige zonen van 13 en 5 jaar. De jongste heeft de diagnose van autisme. “We hebben enorm veel steun aan de mensen van Stappie. Ik ben hen bijzonder dankbaar voor de handvaten die ze ons aanreiken als gezin. Het spreekt voor zich dat ik dus ook zeer betrokken ben bij dit thema. Initiatieven als een prikkelvrije dag op de kermis zijn zeer welkom en ik hoop ook hiervoor mijn steentje te kunnen bijdragen.”